/duo/telecasts/22-300-225/28b17d431f639f9c0b4092fadf064b52_Food%2BCIA6.jpeg)
Toidu ABC
L-P 18:00 (Alates 23.08)
· Kordus P, 24.08 07:40
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
- PäritolumaaSuurbritannia
- Valmimisaasta2020
Saade on järelvaadatav
30 päeva
Saade on nähtavvaid Eestis
H9:E1
Baguette'id, Mozarella, hernentamp
Sarja "Toidu ABC" avaosas läheb Jimmy Pariisi baguette'ide saladust avastama; Matt kohtub Itaalias maailma enim poputatud kariloomadega, uurides samas, miks on pühvlipiima Mozzarella lehmapiima omast nii palju kallim ning Briony teeb üllatava avastuse selle kohta, kuidas hernetambi jaoks herneid tambitakse.
H9:E2
Kreeka pähklid, hapud maiused, hägusad õlled
"Toidu ABC" leiab vastused ka kõige põletavamatele küsimustele toidu kohta meie laual. Selles osas otsib Helen Californias täiuslikult puhastatud Kreeka pähklite saladust; Matt ajab huuled prunti, et selgitada välja, mis teeb hapud maiused hapuks: ning Andi selgitab välja, mis teeb supermarketitesse ilmunud trendikad hägusad õlled hägusaks.
H9:E3
Austrid, ketšup, munad
"Toidu ABC-l" on missioon leida üles kõige üllatavamad faktid toidu kohta, mida me sööme. Selles osas uurib Matt väidet, et pudel ketšupit sisaldab rohkem tomateid kui pudelis on ketšupit; Kate selgitab välja, miks on austrid, mida Victoria-ajastul söödi näksidena, saanud rauakotiröövlist luksuskaubaks; ning Amanda paljastab, mis on keskmise suurusega ja suurte munade erinevus.
H9:E4
Brie, suhkruvatt, vähid
"Toidu ABC" jätkab väsimatult põnevate toidufaktide väljaselgitamist selleks, et vaataja ei peaks seda tegema. Selles saates põikab Jimmy Prantsusmaale, et saada teada, millest koosneb Brie-juustu valge nahk; Helen sõidab linnast välja uurima, kuidas on suhkruvatt seotud teatud suurte murrangutega toidutööstuses; ja Briony selgitab välja, miks ei saa kõiki koorikloomi toidupoest terves tükis osta.